Onderhoud: Kleine beurt

Een goede en regelmatige onderhoudsbeurt is essentieel voor de levensduur en de prestaties van uw buitenboordmotor. Een kleine beurt is daarbij een belangrijke check-up voor uw motor. Tijdens een kleine beurt voeren wij verschillende werkzaamheden uit om uw motor in topconditie te houden. Allereerst wordt de motorolie ververst. Olie zorgt voor smering en koeling van de motor en is daarom van groot belang voor de prestaties van uw motor. Daarnaast wordt het staartstuk olie ververst. Ook het oliefilter wordt vervangen tijdens de kleine beurt. Dit filter zorgt ervoor dat de olie schoon blijft en de motor goed blijft smeren.

Verder worden de draaipunten van de motor gesmeerd om te voorkomen dat er slijtage optreedt. Het koelsysteem wordt visueel gecontroleerd om te zien of er geen verstoppingen of lekkages zijn. Het benzinefilter wordt ook vervangen, omdat dit filter voorkomt dat vuil en water in de motor komen.

Tot slot wordt de motor getest en afgesteld. Een goede afstelling zorgt voor betere prestaties en een lager brandstofverbruik. Tijdens het testdraaien van de motor wordt gekeken of de motor goed loopt en er geen mankementen zijn.

Kortom, een kleine beurt is van groot belang voor de conditie van uw motor. Wij adviseren om uw motor minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Bij ons kunt u terecht voor alle soorten onderhoudsbeurten, zowel voor nieuwe als tweedehands buitenboordmotoren. Onze ervaren monteurs werken uitsluitend met originele onderdelen en hebben een eigen werkplaats in Steenwijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak

© 2024 Dijksma Holland - Handel in gebruikte buitenboordmotoren - Powered by MijnWebshopPartner.nl - All rights reserved